10.7.2012

Pieni pala Berliiniä

Olen matkailija, joka haluaa nähdä uutta ja käydä joka reissullaan eri paikassa. Maailmassa on mielestäni niin paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa, etten halua jämähtää matkaamaan joka kerta samaan maahan tai kaupunkiin. Joskus kuitenkin löytyy niitäkin paikkoja maailmassa, jonne tekee mieli palata vielä joskus uudelleen. Tällä kesälomalla Berliinissä kävi juuri niin. En tiedä mikä siihen tarkalleen oli syynä, ehkäpä kaupungin koko tunnelma. 

Pitkän viikonlopun matkasta muodostui loppujen lopuksi yhdistelmä nähtävyyksien katselua ja rentoa hengaamista. Söimme valtavasti hyvää ruokaa, erityisesti aamiaiset olivat ihania. Tästä aion tehdä vielä ihan oman postauksenkin. DDR-museo tuli koluttua varsin perusteellisesti, ja se osoittautui mielenkiintoiseksi käyntikohteeksi, samoin Topographie des Terrors -näyttely synkästä aiheestaan (Natsi-Saksan aika Berliinissä) huolimatta. U-Bahn ja S-Bahn -junat veivät paikasta toiseen kätevästi, mutta kävelin myös matkan aikana valtavasti, yhdet kengät melkein puhki.

Enemmänkin olisi voinut nähdä, jos olisi tutustunut kaupunkiin tiukemmalla aikataululla. Aamuisin tuli kuitenkin nukuttua pitkään, ja aamiaisilla ja muutenkin ruokapaikoissa istuskeltua varsin kiireettömästi. Käveleskellessämme Kreutzbergiä ajattelimme poiketa yhdellä kivannäköisen pubin terassilla, mutta paikallinen porukka kutsui meidät pöytäänsä ja hauskassa seurassa tuli istutta iltaa vähän pitempäänkin. Mauerparkissa paitsi kiersimme kirppiksellä (jossa ihailin mm. vanhoja kirjoituskoneita, matkalaukkuja ja mainostauluja), myös ihan vain oleskelimme puistossa, nautimme kesäpäivästä ja kuuntelimme ulkoilmakaraokea(!). 

Nyt rentouttavan ja mukavan loman jälkeen olikin taas mukava palata takaisin ja järjestellä uutta kotia ihan uudella innolla. Huomenna on edessä paluu töihin ja arkeen, mutta onneksi kesä jatkuu vielä...

Mukavaa tiistain loppuiltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)