13.7.2012

Parveke-elämää

Kun suunnittelimme asunnon hankintaa, oli iso parveke yksi niistä asioista, joihin tässä nykyisessä kodissamme ihastuin. Nyt kun asumme täällä, on parveke muodostunut vielä odotettuakin kovemmalla käytöllä olevaksi kesähuoneeksi. Parvekkeen lasit suojaavat sopivasti kylmältä, sateelta ja tuulelta, mikä on tämän kesän sään huomioon ottaen varsin tarpeellinen ominaisuus. (Kuvat on otettu yhtenä niistä harvoista aurinkoisista hetkistä.)


Partsilla juodaan kahvit, syödään ateriat, luetaan lehtiä ja kirjoja, kuivataan pyykkiä, säilytetään takkapuita, vilvotellaan saunan jälkeen ja nyt langattoman verkon alettua toimia myös surffaillaan netissä. Suunnitelmissani on järjestää täällä kaveriporukalle tunnelmallisia illanistujaisia loppukesän hämärtyvinä iltoina - ja grillibileitä, kunhan saisimme ensin sen grillin hankittua.


Myös huonekasvimme muuttivat kesäksi parvekkeelle kesäkukkien ja yrttiruukkujen seuraan, mikä onkin mukavaa, sillä nyt täällä on sopivasti hieman vihreää kesäkeidastunnelmaa, vaikken olekaan vielä saanut aikaiseksi aloittaa haaveilemaani parvekeviljelyharrastusta. Se saa toistaiseksi odottaa, tällä hetkellä kun kodin järjestely ja nykyisten kasvien hoito tuntuvat vievän ihan tarpeeksi energiaa.
Olen tykästynyt myös pelkkään parvekkeella istuskeluun, täällä on ihana kuunnella tuulen suhinaa, linnunlaulua ja vaimeana kantautuvaa liikenteen kohinaa sekä seurata ohi ajavia junia, pilvien liikkeitä ja tuulivoimaloiden siipien pyörimistä, tai ihan vain katsoa kaukaisuuteen ja antaa ajatusten kulkea ja mielen levätä.  

Ihanaa viikonloppua kaikille, ja oikein rentouttavaa kesälomaa niille joilla se on alkamassa! Oma lomani on tosiaan jo takana päin, mutta onneksi kesästä voi nauttia myös työpäivien jälkeen ja viikonloppuisin - vaikkapa parvekkeella. :)

2 kommenttia:

 1. Voi näyttääpä ja kuulostaapa täydelliseltä paikalta tuo teidän parveke :) Meidän pikkuiselle parvekkeelle on muodostunut oikea puutarha, sen verran vihertävä peukalo löytyy toiselta puoliskoltani :D

  Ihana blogi sinulla, liityn lukijaksesi :)

  Iloista kesän jatkoa!

  Verna, http://45neliontaivas.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanalta kuulostaa kyllä tuo teidän parvekkeenne, viherpeukalon omaava toinen puolisko on varmasti mahtava olemassa. :)

   Lämpimästi tervetuloa lukijaksi, ja oikein iloista kesän jatkoa sinullekin! :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)