16.8.2012

Kesäkurpitsalasagne

Rakastan sekä kesäkurpitsoita että lasagnea, joten niiden yhdistelmähän ei voi olla muuta kuin hyvää. Lueskelin läpi useamman kesäkurpitsalasagnen ohjeen ja kehittelin niiden pohjalta omani, ja lopputulos oli juuri niin herkullista kuin olin kuvitellutkin. Miehen kommentti lasagnesta oli "yllättävän hyvää". :)

Lasagne on maukas tapa sekä nauttia nyt parhaimmillaan olevista kesäkurpitsoista että vähentää ihan huomaamattaan ruokavaliosta hiilihydraatteja kesän herkuttelujen jälkeen. Ainoa huono puoli on, että tällaisen uunissa paistettavan ruoan kokkaus osoittautui varsin hikiseksi hommaksi näin hellepäivänä.

2 kesäkurpitsaa
suolaa
400 g jauhelihaa
tilkka öljyä
mustapippuria
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 prk (n. 400 g) valmista pastakastiketta
tuoretta basilikaa
tuoretta oreganoa
250 g ricotta- tai tuorejuustoa
1 kananmuna
150 g (mozzarella)juustoraastetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele lasagnevuoka.

Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Sirottele viipaleille suolaa ja laita ne sivuun "itkemään". 

Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna paistinpannu ja ruskista mustapippurilla maustettua jauhelihaa ja sipuleita öljyssä. Lisää pastakastike ja silputut yrtit. Anna kastikkeen hautua muutaman minuutin ajan. 

Sekoita ricotta- tai tuorejuusto ja kananmuna tasaiseksi seokseksi pienessä kulhossa.

Kokoa lasagne vuokaan: levitä ensin 1/3 jauhelihakastikkeesta vuoan pohjalle, sen jälkeen kerros juustokastiketta, ja sitten kerros kesäkurpitsaviipaleita, jotka on pyyhitty talouspaperilla kuivaksi. Toista, kunnes kaikki kastikkeet ja kesäkurpitsat on käytetty. Ripottele lopuksi päälle juustoraaste. 

Paista kesäkurpitsalasagnea uunissa noin 45 minuutin ajan. Anna vetäytyä muutaman minuutin ajan uunista oton jälkeen, ja tarjoa raikkaan salaatin kera.


2 kommenttia:

  1. Namilta näyttää! Voisin itseasiassa rustailla ohjetta muistiin. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)