25.1.2012

Karitsan sisäfileet ja mustajuuripyree

Karitsan sisäfileet ovat meillä suurta herkkua, mutta valitettavasti aika hintavia, joten laitan niitä yleensä silloin kun ne ovat tarjouksessa. Tänään lähikaupan lihatiskillä sattui olemaan tällainen tarjous, joten päivän ruokavalinta oli sillä selvä. 

Vihannesosastolta löytyi mustajuuria, joista päätin tehdä lisuketta karitsalle. Mustajuuri oli minulle uusi tuttavuus kotikeittiössä, vaikka olen toki nautiskellut siitä tehtyä sosekeittoa useammankin kerran ravintoloissa ja työpaikan lounasruokalassa. Ohje mustajuuripyreelle löytyi täältä

Molemmat reseptit ovat kahdelle.

Kuvasta tuli vähän kummallinen, karitsan sisäfileet näyttävät aika epämääräisiltä pötkylöiltä. :)
Maku niissä kylläkin oli kohdallaan.

Mustajuuripyree

2-3 mustajuurta
puoli sipulia
sitruunamehua
vettä
ripaus suolaa
nokare voita
pieni loraus kermaa
kirveliä
pippuria

Kuori mustajuuret juoksevan veden alla ja laita ne suoraan sen jälkeen veteen jossa on seassa muutama tippa sitruunamehua, jotta ne eivät tummu. Paloittele mustajuuret. Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna kattilassa vettä kiehuvaksi ja lisää suola, mustajuuret ja sipuli. 

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä (n. 15-20 minuuttia). Kaada vesi pois ja soseuta mustajuuret ja sipulit sauvasekoittimella. Lisää joukkoon voi ja kerma, ja lämmitä sose uudelleen. Mausta pippurilla, kirvelisilpulla ja tarvittaessa suolalla.

Karitsan sisäfileet

4 kpl karitsan sisäfileitä
suolaa ja pippuria
timjamia
öljyä
voita

Ota karitsan sisäfileet huoneenlämpöön viimeistään tuntia ennen paistamista. Mikäli käytät maustamattomia fileitä, hiero niihin suolaa, pippuria ja silputtua tuoretta timjamia. 

Paista fileet kuumalla pannulla öljyssä ja voissa pari minuuttia jokaiselta puolelta. Kääri fileet tämän jälkeen vielä folioon ja anna vetäytyä muutaman minuutin ajan.  Fileet voi tarjota joko kokonaisina tai viipaleiksi leikattuina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)