2.1.2012

Lohta ja keitettyä purjoa

Joulun ja uudenvuoden herkuttelun ja rentoutumisen jälkeen paluu treenisalille ja kevyemmän ruuan pariin tuntui taas tervetulleelta. Illan aterian lisukkeeksi valikoitui keitetty purjo, joka sopii mainiosti kalan kaveriksi ja on paitsi kevyttä, myös helppoa ja nopeaa valmistaa (mikä on ensiarvoisen tärkeää mikäli kokkina toimii juuri lihaskuntotunnilta palannut väsynyt ja nälkäinen jumppaaja). Yleensä teen tätä lohimedaljonkien lisukkeeksi, mutta tällä kertaa kalatiskiltä mukaan tarttui tarjouksessa ollutta valmista loimulohta.

Varaa purjon koosta riippuen noin puoli purjoa ruokailijaa kohti. Puhdista purjo ja viipaloi sen valkoinen osa renkaiksi. Keitä purjoa hiljalleen kiehuvassa vedessä kunnes se on pehmentynyt (n. 15 minuuttia). Siivilöi tarvittaessa ylimääräinen vesi pois. Mausta purjo makusi mukaan esimerkiksi pikku lorauksella oliiviöljyä tai pienellä nokareella voita, muutamalla pisaralla sitruunamehua, ripauksella mustapippuria ja persiljalla. Tarjoa kalan lisukkeena (lohen lisäksi tämä maistuu ihanalta esimerkiksi siian kanssa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)