18.1.2012

Vadelmavaahto

Tämä poutapilvenpehmeä jälkiruoka vie ajatukset talven keskeltä aurinkoisiin kesäpäiviin. Vaahtoon sai myös kätevästi käytettyä eilistä keittoa tehdessä ylijääneet munanvalkuaiset ja kermanlopun.


1 pss (200 g) pakastevadelmia
2 rlk sokeria
1 munanvalkuainen
1 dl kermaa
(vaniljasokeria)

Laita jäiset vadelmat ja sokeri kattilaan ja kuumenna välillä sekoittaen niin että vadelmat sulavat. Kun vadelmaseos kiehahtaa, laita kansi päälle ja hauduta pienellä lämmöllä pari minuuttia. Keittämisen jälkeen jäähdytä vadelmat täysin kylmäksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Yhdistä vaahdot, ja lisää jäähdytetyt vadelmat. Mausta halutessasi ripauksella vaniljasokeria.

Tästä reseptistä tulee noin kolme annosta, tosin meillä tämä määrä tuhottiin ihan kahden hengen voimin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)