21.1.2012

Lohipasta

Eilen meillä oli herkutteluilta: tein torstaina ostamani lohifileen lopusta pastaa ja jälkkäriksi nautimme tiramisujäätelöä.  Pasta on meillä aika harvinaista herkkua (en edes muista milloin olisin viimeksi kokannut sitä kotona), joten halusin tehdä sille jonkin erityisen hyvän kastikkeen. Tämä pastaruoka syntyy puolessa tunnissa, mutta on todella herkullista, simpukkakastike antaa sille mukavan merellisen maun. 

Simpukkakastike jota käytin on säilykepurkissa myytävä Progresso White Clam Sauce, jota saa ainakin Stockan Herkusta. Simpukkakastikkeen voi korvata varmasti myös kalaliemellä tai -fondilla.

 
2 purjoa
100 g tuoreita herkkusieniä
3 rlk voita
3 rlk kuivaa valkoviiniä
1 dl simpukkakastiketta tai kalalientä
3 dl kermaa tai maitoa
250 g lohta
tuoretta timjamia
tuoretta persiljaa
suolaa ja pippuria

Pese purjojen valkoiset osat ja leikaa ne ohuiksi viipaleiksi. Puhdista herkkusienet ja viipaloi ne. Paloittele lohi 2 cm kuutioiksi. Silppua timjami ja persilja.

Sulata voi kattilassa ja lisää purjot. Keitä miedolla lämmöllä noin 7 minuuttia. Lisää herkkusienet, viini, simpukkakastike ja kerma tai maito, ja kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla, ja lisää lohi varovasti sekoittaen. Keitä noin 3 minuuttia, kunnes lohenpalat ovat kypsyneet. Lisää silputut yrtit. 

Tällä ohjeella kastikkeesta tulee aika löysää, paksumpaa kastiketta kaipaava voi suurustaa sen  (sekoita ruokalusikallinen vehnäjauhoja tilkkaan maitoa, kaada ohuena nauhana kastikkeeseen koko ajan sekoittaen ja kiehauta).

Keitä lisäksi haluamaasi pastaa pakkauksen ohjeen mukaisesti. Resepti on kahden hengen annokselle.


Meillä löytyi kaapista joululahjaksi saatu viini Joseph Drouhin Laforet Bourgogne Chardonnay, joka sopi lohipastan kanssa varsin mukavasti yhteen, voin lämpimästi suositella sitä tämän ruuan kumppaniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)