30.1.2012

Kirjahyllyhaaveita

Kirjat ovat rakkaita ystäviäni ja ansaitsevat mielestäni olla esillä kotona näkyvällä paikalla. Kirjahyllyt ovat kaiken lisäksi kauniita ja luovat kodikasta tunnelmaa. Pitkäaikainen haaveeni on seinänkokoinen kirjahylly, jossa riittäisi tilaa sekä nykyisille kirjoilleni että tulevaisuuden ihanille kirjahankinnoille. 

Tällä hetkellä kirjojeni kotina toimii vanha ja hieman hutera lastulevyhylly, joka on kulkenut mukanani yli kymmenen vuotta ensimmäisestä opiskelijakämpästäni saakka. Tähän mennessä elämäntilanteeni on ollut sellainen, että yksi kirjahyllyn parhaita ominaisuuksia on ollut helppo kannettavuus muutossa. Nyt kun edessä on muutto omaan kotiin, alkaa myös isomman ja tyylikkäämmän kirjahyllyn hankkiminen olla ajankohtaista.

 
Vanhaan kirjahyllyyn uutta piristävää ilmettä toi kirjojen järjestäminen väreittäin. Nyt pitäisi vain muistaa luettavaa etsiessään, minkä värinen minkäkin kirjan selkämys olikaan. :)

Inspiraationa sateenkaarenväriselle kirjahyllylle toimi mm. tämä Freshomen kautta löytynyt kuva:

Kuva täältä.Tässä lisää inspiraatiokuvia upeista kirjahyllyistä:

Kuvat täältä.

Tämä on yksi lempikirjahyllykuvistani, mutta olen valitettavasti onnistunut hukkaamaan sen lähteen. Mikäli tiedät mistä tämä kuva on peräisin, vinkkaathan siitä minulle. :)

Tällä hetkellä valkoiset kirjahyllyt näyttävät silmääni yleensäkin hyviltä. Ne ovat ilmeeltään raikkaita, ja tuovat mukavasti kirjojen värit esiin. Omaan kotiin olen suunnitellut kuitenkin tummaa kirjahyllyä, jotta se sopisi yhteen muiden kalusteidemme kanssa. 

Kuva täältä.

Kirjahyllyn viereen kuuluu tietenkin sohva tai nojatuoli, jonka nurkkaan voi käpertyä viltin alle, laskea teekuppinsa viereiselle sohvapöydälle ja uppoutua kiinnostavan kirjan kiehtovaan maailmaan.

2 kommenttia:

 1. Tulin tänne vielä hehkuttamaan blogiasi: se on kuin mulle tehty! Ihania inspiraatiokuvia ja sujuvaa tekstiä, laitoin heti kirjanmerkkeihin. :)

  Olen myös järjestänyt kirjat värijärjestykseen, mutta silti hyllykokonaisuus on sekava. Tuli kauhea hinku järkätä uudelleen.

  En tiedä mikä noissa kirjahyllyissä viehättää, mutta saan hirveät kiksit, jos nään seinän kokoisen kirjahyllyn. :D Tämä on tutustumisen arvoinen sivu, jos haluaa lisää kirjahyllyinspiraatioita: http://bookshelfporn.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos paljon ihanasta kommentistasi, mukava kuulla että tykkäsit blogistani. :)

   Värijärjestyksessä oleva kirjahylly on kyllä yllättävän vaikea järjestää. Järjestelen myös kirjoja aina välillä uudestaan kun alkaa näyttämään että joku niistä on sittenkin väriltään väärässä paikassa... eikä lopputulos ole silti yhtä hieno kuin noissa eri sisustussivustojen kuvissa.

   Ja kirjahyllyissä on kyllä sitä joitan... Kiitos linkistä, ihan mahtava sivusto, tuollahan voisi viettää tuntikausia hienoja kirjahyllyjä ihaillen. :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)