Tämä resepti on kotoisin Mireille Guilianon Ranskattaret eivät liho -kirjan nettisivuilta, mutta olen muunnellut sitä jonkin verran. Graavilohen lisäksi salaatti sopii hyvin esimerkiksi paistetun lohen kaveriksi.
350 g graavilohta
350 g tuoretta pinaattia
Salaatinkastike:
1 tl Meaux- tai Dijon-sinappia
2 rlk punaviini- tai vadelmaviinietikkaa
mustapippuria myllystä
0,5 dl oliiviöljyä
Salaatinkastiketta varten sekoita sinappi, pippuri ja viinietikka kulhossa. Lisää öljy ja vatkaa huolellisesti. Vaihtoehtoisesti voit ravistaa kastikkeen ainesosat yhteen salaatinkastikepullossa.
Pese ja kuivaa pinaatti ja laita se salaattikulhoon. Kaada kastike pinaatin päälle ja sekoita varovasti. Sekoita lopuksi salaattiin ohuiksi viipaleiksi leikattu graavilohi. Tarjoa salaatti täysjyväleivän kanssa.
...ja jottei menisi liian kevyeksi :) nautin jälkiruuaksi pari palaa tummaa suklaata (ihanaa Karl Fazer Exclusive Cocoa Nibsiä, jossa on 70 % tumman suklaan lisäksi rapeaa paahdettua kaakaopapurouhetta).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista! :)