8 kypsää tomaattia
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rlk öljyä
5 dl kasvislientä
1 rlk tomaattipyreetä
suolaa
pippuria
tuoretta basilikaa
1 dl kermaa
2 rlk vehnäjauhoja
Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori tomaatit: leikkaa tomaatin kuoreen ristikkäisviilto, ja kasta tomaatti hetkeksi kiehuvaan veteen. Tomaatin kuoret irtoavat tämän jälkeen helposti. Pilko tomaatit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipuleita ja valkosipuleita. Lisää tomaatit ja kasvisliemi. Keitä kunnes tomaatit ja sipulit ovat pehmenneet (n. 30 min).
Soseuta sauvasekoittimella. Sekoita vehnäjauhot kermaan ja kaada seos tomaattikeittoon koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa.
Mausta ripauksella suolaa ja pippuria ja silputulla tuoreella basilikalla. Anna kiehua miedolla lämmöllä vielä muutaman minuutin ajan. Tarjoa tomaattikeitto raejuuston kera.
Oi että, vaikuttaa sen verran hyvältä, että on kyllä pakko ottaa ohje talteen ja kokeilla joskus itsekin! Kiitos tästä. :)
VastaaPoistaHeippa Coraline ja kiitos käynnistä ja kommenteista! Kiva että tykkäsit keittoresepteistä. :)
VastaaPoistaOi miten herkullisen näköistä. :)
VastaaPoistaMaria, kiitos, eikö olekin. Maistui myös yhtä hyvältä kuin näytti. :)
VastaaPoista