19.1.2012

Lohimedaljongit ja kukkakaalimuusi

Norjalainen lohi oli tänään sen verran hyvässä tarjouksessa, että päivän ruokavalinta oli helppo. Ostin kilon painoisen lohifileen jonka vajaasta puolikkaasta syntyi tänään medaljonkeja, ja loput kalasta odottelee jääkaapissa huomista kokkausta. Medaljonkien kaveriksi tein kukkakaalimuusia, jolla voi vaihteeksi (tai hiilareita vähentääkseen) korvata perunamuusin.


Lohimedaljongit

n. 200 g lohifileetä per syöjä
suolaa
pippuria

Leikkaa lohifileestä n. 4 cm levyisiä paloja. Leikkaa kunkin palan keskelle viilto nahkaan asti, ja käännä reunoista ulospäin medaljongeiksi. 

Halutessaan voi toki myös käyttää valmiita lohimedaljonkeja, mutta itse leikattuna medaljongit tulevat huomattavasti edullisemmaksi, eikä niiden tekeminenkään vie montaa minuuttia aikaa.

Paista medaljonkeja kuumalla pannulla muutama minuutti molemmilta puolilta. Lohi on sen verran rasvaista, että paistoon ei välttämättä tarvita rasvaa. Itse käytän paistamiseen yleensä pienen määrän öljyn ja voin seosta makua antamaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kukkakaalimuusi

1 kukkakaali
1 rlk voita
maitoa tai kermaa
suolaa ja pippuria
(yrttejä)

Keitä paloiteltu kukkakaali kypsäksi vedessä. Kaada vesi pois ja soseuta kukkakaalit vatkaimella. Lisää nokare voita ja maitoa tai kermaa sen verran että muusista tulee halutun paksuista. Mausta suolalla ja pippurilla, ja halutessasi myös yrteillä (meiltä löytyi tällä kertaa persiljaa jota silppusin sekaan).

1 kommentti:

Kiitos kommentista! :)