25.1.2012

Takkatulen lämpöä

Uudessa kodissamme tulee olemaan takka, jota elävän tulen ystävä (ja vilukissa) minussa odottaa malttamattomana. Takan malli on Tiilerin Funkkis Pikku-Lauri, samannäköinen kuin kuvassa näkyvä Funkkis-Lauri, mutta seinää vasten oleva ja ilmeisesti vähän pienempi.

Kuva: Tiileri

Muuttoa ja takan lämpöä odotellessani olen miettinyt millainen puuteline takan seuraksi sopisi. Tähän mennessä löytämistäni suosikiksi on noussut Aikatuotteen tyylikäs Syli-puuteline.

Kuva Aikatuotteen sivuilta

Toinen, pienempi ja edullisempi vaihtoehto, jota olen katsellut, on tämä, joka on varsinaisesti puunkantoteline, mutta sopinee myös puiden säilytykseen.

Kuva: Smartia.

Kotonani ei ole koskaan ollut takkaa, joten minulla ei ole aavistustakaan mitkä olisivat hyvän puutelineen ominaisuuksia, muuta kuin että olisi mukava jos se miellyttäisi silmää. :) Olisiko kellään takallisella vinkkejä, mihin kannattaa kiinnittää huomiota puutelinettä tai muita takkatarvikkeita hankkiessa?


...tai siis korjataan että kotonani ei ole koskaan ollut toimivaa takkaa. Tämänhetkisestä asunnostamme kun löytyy vanha avotakka, jossa ei kuitenkaan saa pitää tulta. Olenkin tyytynyt polttamaan siinä kynttilöitä ja tunnelmoimaan niiden äärellä kunnon takkatulesta haaveillen.

4 kommenttia:

 1. Voi ei voi ei voi ei. Tulenkohan KOSKAAN asumaan asunnossa, jossa olis takka?! <3 Aivan ihanaa, olen onnellinen puolestasi! :D Ja kateellinen myös!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvaa vaan olenko minäkin ollut täällä ihan että mitääh, minäkö pääsen asumaan asunnossa jossa on takka!? Paljonkohan meillä kuluu halkoja kun olisin varmaan pitämässä tulta siellä joka päivä... :D

   Poista
  2. Meidän taloon tulee myös funkkistakka ja olen siitä onnesta soikeana! Lapsuuden kodissani oli ihana avotakka, mutta sitten aikuisena muualla asuessani vuokra-asunnoissa ei ollut takkoja. Voisiko sanoa, että pääsen taas kodin lämpöön.:)

   Tuo Tiilerin funkkismallisto on mielestäni upein, mitä olla voi. Sitähän voi muokata oman näköiseksi, koska se toimitetaan tiilikasana ja muurari muuraa sitten sen. Meillekin laitettiin malleista poikkeavat luukut ja laatat. Halusin vähän erilaista, mutta kuitenkin niin funkkista. Takka on viimeistelyä vaille valmis.

   Hyvä puunkantoteline on tukeva, ei roskaa/varise pohjasta ja on helppo kantaa ja siirrellä. Metallinen kantokahva ei tunnu käteen hyvälle, jos ei sitten kanna aina hanskat kädessä. Puutelineessä pitää päästä ilma liikkumaan, mutta tietenkään märkiä puita ei saa koskaan latoa pinoon tiukasti eikä polttaa. Jos puut ovat ulkoa tuotua selvästi pintakosteita, anna niiden kuivahtaa ja olla ilmavasti ennen kuin laitat uuniin. Mukavia takkahetkiä!

   Poista
  3. Kiitos kommentista ja puuteline-vinkeistä! :) Nuo Tiilerin funkkistakat ovat kyllä tosiaan upeita, yllätyin iloisesti kun näin kuvia tulevan kotimme rakennuttajan asuntoon oletuksena valitseman takan mallista. Hienoa niissä on juurikin tuo että takka on paitsi tyylikkään muotoilultaan tyylikkään yksinkertainen, myös muokattavissa omannäköiseksi. Oikein kodikkaita hetkiä funkkistakan äärellä myös sinulle! :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)