24.1.2012

Porkkanasosekeitto

Sarjassamme lämmittäviä kasvissosekeittoja pakkaspäivänä: tänään tein yhtä vakioarkiruokaani, porkkanasosekeittoa. Keitosta saa halutessan juhlavampaa ja täyteläisempää kermalla ja crème fraichella, tai kevyempää ja raikkaampaa maidolla ja jogurtilla varustettuna. Maistuu myös raejuuston kanssa. Tästä ohjeesta riittää kahdelle nälkäiselle.


500 g porkkanoita
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rlk öljyä
1 kasvisliemikuutio
vettä
1 dl kermaa tai maitoa
suolaa ja pippuria
crème fraichea tai maustamatonta jogurttia
tuoreita yrttejä (esim. ruohosipulia tai persiljaa)

Kuori ja kuutioi porkkanat ja sipuli ja murskaa valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota porkkanoita, sipuleita ja valkosipulia siinä. Kaada päälle vettä niin että kasvikset peittyvät, ja lisää kasvisliemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes porkkanat ovat kypsiä (n. 20 minuuttia).

Soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella ja lisää joukkoon loraus kermaa tai maitoa. Mausta suolalla ja pippurilla ja lämmitä keitto uudelleen. 

Sekoita crème fraichen tai jogurtin sekaan silputtuja yrttejä. Tarjoa keiton kanssa.


Kevyen kasviskeiton jälkeen voi hyvällä omallatunnolla syödä jälkkäriä. :) Minulla se oli tänään pieni pala eilisestä salaatista ylijäänyttä leipäjuustoa ja lakkahilloa.

2 kommenttia:

  1. Voisin pyöräyttää myös tuon porkkanakeiton. Kuulostaa hyvältä ja raaka-aineet löytyy.
    Taas jälkiruokaa en voi toteuttaa ei löydy kumpaakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanakeitto on kyllä juuri siitä mukavaa ruokaa, että sen raaka-aineet löytyvät usein valmiina kaapista. Toivottavasti maistui! :)

      Ja eihän tämä välttämättä jälkiruokaa kaipaa, meillä vain sattui eilen olemaan jääkaapissa jäljellä noita molempia...

      Poista

Kiitos kommentista! :)