23.2.2012

Bataattisosekeitto

Tänään meillä oli ruokana jälleen kasvissosekeittoa, joihin en varmaan kyllästy koskaan, ainakaan jos keiton tekee eri päivinä vähän erityylisistä kasviksista. Tämänpäiväinen soppa syntyi bataatista. Bataattisosekeitosta tulee helposti vähän turhankin makeaa, mutta työkaverini vinkkasi että keittoon kannattaa laittaa mukaan palsternakkaa tasapainottamaan makeutta.




1 iso tai 2 pientä sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
1 bataatti
1 palsternakka
2 rlk öljyä
1 tl currya
vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk (2 dl) ruokakermaa
suolaa ja pippuria
(cayennepippuria)

Pinnalle:
maustamatonta jogurttia
persiljaa

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuori ja kuutioi bataatti ja palsternakka. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia ja valkosipulia siinä. Lisää curry ja kuullota vielä hetki lisää. Lisää bataatti- ja palsternakkakuutiot, kasvisliemikuutio ja vettä sen verran että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kunnes bataatit ja palsternakat ovat kypsiä (minulla meni parikymmentä minuttia). 

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma, mausta suolalla ja pippurilla. Jos haluat lempeän tulista keittoa, voit lisätä myös ripauksen cayennepippuria. Kuumenna keitto uudelleen. Tarjoa jogurtin ja silputun persiljan kera.

4 kommenttia:

  1. Tätä keittoa täytyy ehdottomasti kokeilla! ps. olen uusin lukijasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja oikein paljon tervetuloa lukijaksi! :) Tämä keitto oli kyllä herkkua, kannattaa kokeilla. :)

      Poista
  2. Kuulostaa ja näyttää aivan ihanalle!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)