26.2.2012

Jogurttiaddiktin tunnustuksia

Aurinkoista sunnuntaita! Ajattelin tänään kirjoittaa muutaman rivin sydäntäni lähellä olevasta ruoka-aiheesta, nimittäin jogurtista. Syön jogurttia päivittäin; aamupalaksi, välipalaksi, iltapalaksi... Pari vuotta sitten siirryin sokerin vähentämiseksi maustetuista jogurteista maustamattomiin, ja siitä lähtien olen kokeillut erilaisia sekoituksia jogurtista ja hedelmistä, marjoista ja muista raaka-aineista. 

Kirjoitus omena-kanelijogurtista on yksi blogini suosituimpia tekstejä. En tiedä onko tekstin otsikko 'Välipalaherkku' kovin harhaanjohtavia ylisanoja, mutta jaksan silti uskoa että tällaiset vähän arkiset, simppelit vinkit kuten mitä sekoittaa jogurttiin kiinnostavat muitakin kuin minua. :)

Tässäpä siis muutamia tämän hetken jogurttivälipala-suosikkejani tuon jo mainitun omppu-kanelin lisäki. Oma lempparini on bulgarianjogurtti, mutta nämä onnistuvat mistä tahansa maustamattomasta jogurtista.

- jogurttia + kiiviä
- jogurttia + päärynää + (saksan)pähkinää
- herkutteluversio: jogurttia + päärynää + pähkinää + tummaa suklaata
- jogurttia + aprikoosia (tuoretta tai kuivattua) + (saksan)pähkinää
- herkutteluversio: jogurttia + aprikoosia + pähkinää + tummaa suklaata
- jogurttia + pähkinä-kuivahedelmäsekoitusta
- jogurttia + raejuustoa
- jogurttia + sitruunamehua (joko tuoreesta sitruunasta tai purkista) + hunajaa 
- jogurttia + vehnäleseitä
- mikä tahansa edellisistä yhdistelmistä + vehnäleseitä

Kesällä jogurtti maistuu tietysti tuoreiden mansikoiden, mustikoiden ja/tai vadelmien kera. Ensi kesänä aion myös poimia mustikoita pakasteeseen ja ostaa laatikollisen mansikoita pakastettavaksi, niin talvella pääsee nauttimaan jogurtista ja pakastemarjoista. 

Sekoitan jogurttiin usein myös kaupan valmista marjakeittoa. Keitoissa on sokeria, mutta koska en pidä kovin makeasta ja laitan keittoa vain pienen lorauksen, uskon että tämä on silti vähäsokerisempi vaihtoehto maustetuille jogurteille.

Jogurtista, hunajasta ja vehnäleseistä syntyy myös kasvonaamio, joka tekee ihosta ihanan pehmeän. Teen yleensä naamiota tuplamäärän ja syön loput. :)


Mikä on sinun lempijogurttisi?

2 kommenttia:

  1. Minäkin rakastan jogurttia! Viime aikoina olen syönyt aina aamupalaksi seuraavaa: 1 dl maitorahkaa 1 dl turkkilaista jogurttia 2 rkl pellavansiemenrouhetta + loraus hunajaa TAI luksusaamuina marjoja pakkasesta hunajan tilalle :)

    Nuo sinun yhdistelmät kuulostaa hyviltä :) Erityisesti herkutteluversio jogurttia + päärynää + pähkinää + tummaa suklaata, pakko kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla että muitakin jogurttifaneja löytyy! :) Ja tuo sinun aamupalasi kuulostaa kyllä hyvältä, pitääpä kokeilla sitä joskus. :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)