12.2.2012

Naudan sisäfileepihvit

Perjantai-illan herkutteluhetken tähti meillä oli naudan sisäfileepihvit. Vieraamme vinkkasi että pihvit kannattaa paistaa uunissa, ja sillä tavoin valmistettuna niistä tulikin suussasulavia.

Pihvit paistamista odottelemassa

1 naudan sisäfileepihvi per syöjä
suolaa 
mustapippuria
öljyä

Ota pihvit huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Hiero pihvien pintaan öljyä, suolaa ja mustapippuria noin puolta tuntia ennen paistamista. 

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja ruskista pihvejä pannulla nopeasti joka puolelta.  Laita pihvit uuniritilälle ja paista uunin keskiosassa 10 minuuttia. Ritilän alle kannattaa laittaa esimerkiksi uunipelti keräämään roiskeita.

Tällä reseptillä tulee medium-pihvejä, jos haluaa kypsää niin pihvejä kannattaa pitää uunissa hetkisen kauemmin.

Tarjosin perjantaina näiden lisukkeena kuvassakin näkyviä hedelmäistä salaattia ja pestosalaatinkastiketta.

 Tällä kertaa ruoka oli niin hyvää, että en malttanut ottaa kuvaa ennen kuin olin syönyt osan annoksesta :)
Viinivalinta tälle aterialle meillä oli Gracia de Chile Cabernet Sauvignon. Alkon myyjä suositteli tätä meille joskus aikoinaan pihvien kanssa tarjottavaksi, ja ihastuimme siihen niin, että se on siitä lähtien ollut meidän luottopihviviinimme. Viinin ja pihvien yhdistelmä keräsi kehuja myös perjantai-iltaisilta vierailta. Toimii testatusti loistavasti sisäfileen lisäksi myös ainakin naudan ulkofileepihvien ja entrecoten kanssa (ja tämän punaviininystävän mielestä myös ihan sellaisenaan...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)