27.2.2012

Juustoinen kasvissosekeitto

En tiedä pitäisikö tämä blogi nimetä pikkuhiljaa uudelleen "Kasvissosekeittoja ja kauniita koteja", tässä kuitenkin jälleen yksi kasvissosekeittoresepti. Tänään kokkailin tällaista juureskeittoa, johon saa käytettyä kätevästi jääkaappiin jääneitä juustonloppuja, joko raastettua kovaa juustoa tai tuorejuustoa, sulatejuustoa tai homejuustoa. Meillä sattui tällä kertaa olemaan kaapissa pieni pala espanjalaista vuohenjuustoa, joka toi keittoon mukavan pehmeän maun. 

Tästä määrästä keittoa meillä syö kaksi ihmistä keittoa pääruuaksi ja vielä seuraavana päivänä alkuruuaksi, eli määrä lienee noin kolme annosta. 

Tästä keitosta oli muuten vaikea saada edes jotakuinkin edustavaa kuvaa, se kun ei näytä läheskään yhtä hyvältä kuin maistuu. :)

2 porkkanaa
1 palsternakka
n. 200g pala lanttua
n. 200g pala juuriselleriä
1 purjo
n. 1/2 dl persiljaa
1 kasvisliemikuutio
vettä keittämiseen
1 prk (2 dl)  ruokakermaa
n. 1/2 dl juustoa
suolaa ja pippuria

Kuori ja kuutioi juurekset. Halkaise ja puhdista purjo ja viipaloi sen valkoinen osa. Pese ja silppua persilja. 

Laita kasvikset kattilaan, lisää vettä sen verran että ne peittyvät reilusti, kasvisliemikuutio ja puolet persiljasta. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmenneet. (Minulla menee yleensä puolisen tuntia). Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja juusto. Jos käytät kovaa juustoa, lisää se keittoon raasteena, pehmeät juustot pieninä nokareina. Kuumenna keitto uudelleen välillä sekoittaen niin että juusto sulaa joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa jogurtin, raejuuston tai crème fraichen ja lopun persiljasilpun kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)