8.2.2012

Kesäkurpitsa-ricottagratiini

Joskus löytää ruokaohjeen, josta näkee heti ainesosaluettelosta, että tämä ei voi olla muuta kuin todella hyvää. Tämä oli yksi niistä. Kun resepti oli vielä nimetty "Taivaalliseksi kesäkurpitsa-ricottagratiiniksi", niin pakkohan sitä oli kokeilla. Ohje on peräisin karppaus.info -sivustolta, joten kaiken muun hyvän lisäksi se soveltuu myös vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Tämä annos on jälleen puolikas alkuperäisestä ohjeesta, eli kahdelle hengelle.


2 kesäkurpitsaa
1 pieni sipuli
2 pientä valkosipulinkynttä
öljyä
suolaa 
mustapippuria
persiljaa ja/tai muita tuoreita yrttejä
125 g ricottaa
30 g parmesaaniraastetta
1 kananmuna

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pese ja viipaloi kesäkurpitsat, kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä, ja paista kesäkurpitsoita ja sipuleita siinä. Kasviksia saa "grillata" niin että ne saavat ihan kunnolla väriä. Mausta silputulla tuoreella persiljalla ja/tai muilla yrteillä (itse laitoin myös ruohosipulia) ja suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita ricotta, kananmuna ja puolet parmesaanista. Mausta suolalla. Voitele uunivuoka ja lado vuokaan vuorotellen ricottakastiketta ja kesäkurpitsa-sipuliseosta. Aloita kastikkeella. Ripottele lopuksi pinnalle loppu parmesaani.

Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia. Nosta tämän jälkeen uunin lämpötila 225 asteeseen ja laita uunin ylemmälle tasolle. Paista vielä 5-10 minuuttia niin että gratiini saa väriä pintaan. (Minulla tuli omaan makuuni sopivasti väriä jo alle 5 minuutissa).

Tein gratiinin kanssa samassa uunissa pienen palan uunilohta, joka valmistui sopivasti samassa ajassa ja lämpötilassa. Ja vastauksena siihen, oliko tämä taivaallista, voisin sanoa että ainakin hyvin lähellä sitä. :)

4 kommenttia:

  1. Oi, tämä vaikuttaa todella hyvältä. Ja sopii mullekin tällä hetkellä kun tulee karppailtua. Pitänee ensiviikolla ottaa testiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos käynnistä ja kommentista! Tämä oli kyllä herkullista karppausruokaa, kannattaa kokeilla! :)

      Poista
  2. Ihana ohje ! Täytyy kokeilla, ehdottomasti :)

    Niin ja kiva blogi, eksyin sattumalta blogilistan kautta.
    Kivoja inspiskuvia ja reseptejä. Jään seurailemaan :)

    http://lifeonplate.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos käynnistä ja kommenteista! :)

      Ja tämä oli kyllä hyvää, kannattaa kokeilla. :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)