20.2.2012

Lohta ja parsakaalia

Tänään minulla oli SH'BAM -ilta, ja tanssahtelun jälkeen teki jälleen mieli jotain nopeasti ja helposti valmistuvaa herkkua, joka olisi vielä mielellään kevyttä ja terveellistä, ja jonka raaka-aineet löytyisivät läheisestä pikkukaupasta. 

Paistoin lohta pannulla ja keitin lisukkeeksi parsakaalia kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Parsakaali valmistuu mukavan nopeasti, keittoaika on 6-8 minuuttia (unohdin tosin tänään nuo meidän parsakaalit vähän turhankin pitkäksi aikaa kiehumaan ja ehtivät jo hieman hajota). Ainoa huono puoli on, että keitettäessä osa parsakaalin vitamiineista liukenee keitinveteen. 

Kastikkeen tein sekoittamalla purkilliseen kermaviiliä puoli pussia (90 g) pakastekatkarapuja, silputtua tuoretta basilikaa, muutaman tipan sitruunamehua, ripauksen suolaa ja pari kierrosta mustapippuria myllystä.

Hyvää oli. :)

2 kommenttia:

  1. Parsakaalia ei "menetä", jos sen höyryttää (ja kuulemma se on jollain lailla terveellisempääkin kuin keittäminen) :) Toisaalta silloin ei saa kasvisliemikuutiosta makua - täytyy muuten joskus testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höyryttäminen on kyllä varmasti hyvä ja terveellinen tapa valmistaa parsakaalia, pitääkin tehdä niin seuraavalla kerralla. :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)