11.2.2012

Hedelmäinen vihersalaatti ja pestokastike

Eilen iltapäivällä saimme puhelun helsinkiläisiltä kavereilta, että he ovat käymässä Oulussa. Kutsuimme heidät meille syömään ja yöksi, ja vaikka varoitusaika olikin lyhyt, tuli illasta oikein onnistunut. Ja mikseipä olisi, kiireetön illanistuminen hyvän ruuan, viinin ja hauskan ja rennon seuran parissa on varsin pettämätön yhdistelmä.

Lihatiskillä oli hyvä tarjous naudan sisäfilepihveistä, joten päätimme panostaa ja ostaa niitä. Mies paistoi pihvit, ja niistä tuli aivan taivaallisen hyviä (paistovinkkejä näistä luvassa myöhemmin). Lisukkeeksi tein hedelmäistä salaattia ja pestokastiketta, jotka olivat myös herkullisia.



Hedelmäinen vihersalaatti

Salaatti on monipuolisempi versio tästä melonisalaatista.

1/4 hunajamelonia
1/4 cantaloupemelonia
1/2 ananasta
1/2 mangoa
viinirypäleitä
1 ruukku jääsalattia
200 g leipäjuustoa

Kuori ja kuutioi hedelmät. Kuutioi leipäjuusto. Pese ja revi salaatti. Sekoita salaattikulhossa ja nauti. :)


Pestokastike

3 valkosipulinkynttä
1 ruukku basilikaa
3 rlk pinjansiemeniä
1,5 dl oliiviöljyä (3 dl salaattikastikeeseen)
1,5 dl parmesaaniraastetta

Silppua kuoritut valkosipulinkynnet, basilikanlehdet ja pinjansiemenet esimerkiksi monitoimikoneella. Sekoita sekaan oliiviöljy ohuena nauhana. 1,5 dl öljymäärällä saat esimerkiksi pastan kanssa tarjottavaksi sopivaa tavallista pestokastiketta, tuplamäärällä öljyä syntyy ohuempaa salaatinkastiketta. Lisää lopuksi parmesaaniraaste.

Tällä ohjeella kastikkeesta tulee varsin valkosipulista, mikäli et ole valkosipulin ylin ystävä, kannattaa sitä käyttää vähemmän.

Tervetuloa syömään!


Oikein hauskaa lauantai-iltaa kaikille! :)

2 kommenttia:

  1. Vierailin blogissasi ensimmäistä kertaa ja tulen varmasti toistekin. Kaunis blogi sinulla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos käynnistä ja kommentista! Mukava kuulla että viihdyit blogissani, lämpimästi tervetuloa piipahtuamaan toistekin! :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)