9.2.2012

Ricotta-pinaattipasta

Tällä yksinkertaisella reseptillä syntyy herkullinen pastaruoka hetkessä - kastike valmistuu samassa ajassa kuin pastan keittäminen kestää. Pinaatti-ricottakastike saa mukavan raikasta vastapainoa sitruunalla maustetusta pastasta.


1 pss (150 g) pakastepinaattia
1 valkosipulinkynsi
1/2 sipulia
1/2 prk (125 g) ricottajuustoa
öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria

pastaa pakkauksen ohjeen mukaan
suolaa
oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu

parmesaaniraastetta
(silputtuja tuoreita yrttejä)

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla ja oliiviöljyllä maustetussa vedessä.

Sulata pakastepinaatti mikroaaltouunissa ja valuta siitä ylimääräinen vesi pois. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja kuullota sipuleita ja valkosipuleita siinä. Lisää pinaatti. Hauduta kannen alla muutama minuutti. Lisää ricotta, ja mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita keitettyyn pastaan loraus oliiviöljyä ja puolen sitruunan mehu. Tarjoa ricotta-pinaattikastikkeen kanssa. Ripottele päälle parmesaaniraastetta ja halutessasi yrttisilppua (minä käytin tänään persiljaa).

2 kommenttia:

  1. Olen erittäin huono kokki (enkä siis mitään erikoista koskaan laittanut ruoaksi), mutta tästä ja arvostele mun illallinen -ohjelmasta inspiroituneena ajattelin kokeilla vähän jotain erilaista. Pinaattia käytän ruoassa tosi harvoin, ricottaa käytin ensimmäisen kerran - vallan eksoottista tässä keittiössä siis. Poikaystävä halusi ruokaan jotain lihaakin, joten paistoimme mukaan pekonia. Ihan makoisa ruoka tuli. Pastana oli juustotäytepastaa, joka ei ollut ehkä paras valinta ja kaiken lisäksi pastat ehtivät kuivua ja "jankkiintua" pekoneja paistellessa... Mutta ehdottomasti testiin vielä uudestaan, ihanan helppo ja nopea ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, mukava kuulla kokemuksiasi tästä ohjeesta! :) Mukava kuulla myös että tykkäsit ohjeesta, vaikka harmi juttu tuo että pasta ehti teillä jankkiintua... jos haluaa ottaa varman päälle niin kastikkeen valmistaminen kannattaa aloittaa siis jo vähän ennen kuin laittaa pastan kiehumaan.

      Kiitos muuten
      pekonivinkistä, kuulostaa kyllä todella hyvältä. Meilläkin mies aina kaipaa jotain lihaa (vähintään leikkelettä leivän päälle), jos laitamme kasvisruokaa.

      Poista

Kiitos kommentista! :)