14.2.2012

Ystävänpäivä kreikkalaisissa tunnelmissa

Minulla oli suuret suunnitelmat, että hääräilen tänä iltana keittiössä ja kokkailen ystävänpäivän aterian miehelleni ja itselleni. Ystäväpariskunnalta tuli kuitenkin päivällä viesti, että mitäpä jos kokoonnuttaisiin viettämään ystävänpäivää porukalla ja varattaisiin pöytä Crecianista (ihana kreikkalainen ravintola täällä Oulussa). Rakastan hyvää ruokaa ja extempore-suunnitelmia - ja mikäpä olisi parempi tapa juhlistaa ystävänpäivää kuin ystävien tapaaminen, joten vastausta ei tarvinnut kauaa miettiä.


Tilasin ehdottoman lemppariannokseni kleftikon (eli rosvopaistin) ja lisukkeeksi salaattia ja tsatsikia. Crecianissa on varmasti muitakin hyviä ruokia, mutta en koskaan malta tilata siellä mitään muuta, tuo kleftiko on vain niin huippuhyvää että sillä on pakko päästä herkutelemaan joka kerta (vaikka muuten kokeilenkin mielelläni erilaisia ruokia). Ja eihän se pettänyt tälläkään kertaa - pitkään haudutettu lammas oli suussasulavaa ja ihanan valkosipulista tsatsikia voisi syödä vaikka kuinka paljon. 

Ystävänpäiväkrääsästä en oikein välitä, mutta se on mielestäni sen sijaan aivan loistavaa, että näin keskellä helmikuuta on juhlapäivä joka tarjoaa hyvän tekosyyn tehdä tavallisena tiistai-iltana jotain normaaliarjesta poikkeavaa - vaikkapa vain lähteä kerrankin mukavalla ystäväporukalla ravintolaan syömään keskellä viikkoa, ja istuskella kiireettömästi ihanien ihmisten kanssa keskusteluun upoten ja hyvästä ruuasta ja lasillisesta viiniä nauttien. 

Toivottavasti myös sinun ystävänpäiväsi on sujunut mukavissa merkeissä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)