5.2.2012

Paukkupakkasia ja herkkuhetkiä

Tänä viikonloppuna täällä Oulussa on saanut palella pakkasen ja kylmän viiman kourissa, mutta onneksi lämpöä ovat tuoneet hyvien ystävien seura ja talven sesonkiherkut.

Perjantai-iltaa vietin tosiaan työpaikan hauskan leidiporukan seurassa. Kävimme ensin Ravintola Rauhalassa raclettella, ja sen jälkeen suuntasimme teatteriin, jossa korjasin aukon sivistyksessäni kun näin ensimmäistä kertaa elämässäni Eikä yksikään pelastunut, eli Agatha Christien Kymmenen pientä neekeripoikaa -kirjaan pohjautuvan näytelmän. 

Raclette oli varsin maistuvaa, joskin vähän turhankin juustopitoista makuuni. Mukavan lämmittäväähän se kuitenkin oli pakkasen keskellä, ja raclettegrillin kanssa touhuaminen hauska ohjelmanumero porukalla iltaa istuessa. Alkudrinkiksi tarjottu alkoholiton kuusenkerkkä-kuohuva oli todella hyvää, ja pidän myös paljon Rauhalan viehättävästä vanhan talon tunnelmasta.Lauantai-illan kohokohta puolestaan oli vanhojen hyvien ystävien tapaaminen - joista toinen oli vieläpä harvinainen vieras, hän on ulkomaankomennuksella ja nyt käymässä täällä Oulussa. Juhlistimme kokoontumistamme samppanjalasillisella täällä meillä, jonka jälkeen uhmasimme pakkasta ja kävelimme läpi kaupungin Toripolliisiin syömään. Toripolliisista saa nyt helmikuun ajan suurta herkkuani blinejä - tai siis itse blinien sijaan rakastan erityisesti niiden lisukkeita, mätiä ja smetanaa. 

Olin aluksi hieman pettynyt kun kuulin että blinejä ei ole pääruuaksi vaan niitä on saatavilla vain alkuruuaksi, johon kuuluu yksi blini. Ne olivat kuitenkin myös varsin ihana alkuruoka, ja kun pääruuaksi söi salaatin, jaksoi vielä herkutella suklaakakku-jälkiruualla. Toripolliisin paholaisen hillolla maustettu vuohenjuustosalaatti on muuten yksi suosikeistani Oulun eri ravintoloiden vuohenjuustosalaattitarjonnassa. Illallisen jälkeen ilta jatkui vielä suosikkibaariini 45:een, jossa loppuilta sujuikin loistavasti hyvästä rokkimusiikista ja kolmen euron cava-tarjouksesta nauttien.Tämä sunnuntai on sujunut rokki-illan vastapainoksi hieman rauhallisemmissa merkeissä. Uskaltauduimme miehen kanssa sen verran ulos pakkaseen, että kävimme äänestämässä ja sen jälkeen Puistolassa vaalikahveilla ja runebergintortuilla. Puistolan pöydässä lueskelemastani Viini-lehdestä löytyi muuten jälleen mukava ruokaohje, jota kokeilinkin nyt tänä iltana, ja joka on luvassa myös tänne blogiin vähän myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)