1.2.2012

Punajuuri-vuohenjuustokeitto

Tänään meillä kokkailtiin taas kuumaa kasvissosekeittoa pakkaspäivän lämmikkeeksi. Punajuuri ja vuohenjuusto ovat oivallinen pari, josta syntyy herkullisen salaatin lisäksi myös ihanan pehmeää keittoa.


500 g punajuuria
1 sipuli
1 rlk öljyä
vettä
1 kasvisliemikuutio
1 dl kermaa
150 g pehmeää vuohenjuustoa
suolaa, pippuria
timjamia

Kuori ja kuutioi punajuuret ja sipuli. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota sipulia siinä. Lisää punajuuret ja vettä sen verran että punajuuret peittyvät. Keitä kunnes punajuuret ovat kypsiä (n. 20 minuuttia). Soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää kerma ja vuohenjuusto, kuumenna niin että juusto sulaa. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. 

Meillä herkuteltiin tänään tällä keitolla paahdettujen pinjansiementen, tuoreen basilikan ja bulgarianjogurtin kera. 


PS. Eilinen viinikurssi oli ihan mielenkiintoinen kokemus, oli hauska päästä itse maistelemaan eri ruoka-aineiden ja erityylisten viinien yhdistelmiä. Yhdeksi suosikikseni illan kokonaisuuksista nousi kuohuviini sushin kanssa. Haaveilinkin tässä jo järjestäväni joskus hemmotteluillan itselleni ja rakkaalleeni tai tyttöporukalle, jonka kohokohta olisi näiden herkkujen yhdistelmä...

3 kommenttia:

  1. Nam! Tuo keitto näyttää ja kuulostaa super herkulliselta :-)

    VastaaPoista
  2. Nam täältäkin - todella hyvältä näyttää! Miksiköhän en muuten ole ikinä tehnyt punajuuresta keittoa, vaikka muuten sitä on tullut käytettyä vaikka missä muodossa - asia täytyy kyllä korjata!

    VastaaPoista
  3. MIMOSA ja Neiti X, kiitos kommenteista! Keitto myös maistui todella herkulliselta, kannattaa kokeilla! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)