18.2.2012

Piimäpannacotta

Tänään Paikassa maailmassa testattiin jälleen uusimman Glorian ruoka ja viini -lehden reseptejä. Pidän sekä piimästä että pannacottasta, joten niiden yhdistelmä kuulosti ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta. Olen kokkaillut lähes päivittäin siitä asti kun muutin pois lapsuudenkodistani eli yli kymmenen vuotta (huh, onko siitä tosiaan jo niin kauan?!) Jälkiruokien valmistuksessa olen kuitenkin varsin aloittelija, ja tätä pannacottaa tehdessäni käsittelinkin ensimmäistä kertaa elämässäni liivatelehtiä ja vaniljatankoja. 

Tällä ohjeella tulee noin 6 annosta. Tein tästä tänään puolikkaan annoksen, josta tuli reilu annos pannacottaa kahden nautiskeltavaksi.

3 liivatelehteä
1 vaniljatanko
3 dl kuohukermaa
1/2 - 3/4 dl sokeria
1 tl hienonnettua tuoretta timjamia
1,5 tl raastettua sitruunankuorta
1/2 tl jauhettua kardemummaa
2 dl piimää

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi.

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sen sisältä siemenet kattilaan. Lisää joukkoon kerma, sokeri, timjami, raastettu sitruunankuori ja kardemumma. Keitä keskilämmöllä, kunnes seos kiehahtaa. Siivilöi seos heti. Voit jättää hieman makuaineita mukaan. (Minulla osa timjameista hurahti siivilästä läpi, päätin että ne ovat noita mukaan jätettäviä makuaineita...)

Purista liivatteista vesi pois ja liouta ne kuumaan kermaseokseen. Anna jäähtyä 10 minuutin ajan. 

Sekoita joukkoon piimä. Kaada annosastioihin ja laita jääkaappiin. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia.

Kastele vuokien pohjat kuumalla vedellä ja irrota vanukkaiden reunat varovasti veitsellä. Kumoa vanukas lautaselle ja tarjoa. Koristele halutessasi timjaminoksalla ja sitruunankuorella.

Maistoin seosta ennen  kulhoissa jääkaappiin laittoa, ja se oli minun makuuni vähän liian makeaa ja mausteista. Lisäsin hieman piimää, ja lopputulos olikin sopivan raikas ja aavistuksen hapan. Emme ole miehen kanssa kumpikaan kovin kardemumman ystäviä, ja pannacotta maistuikin meistä hieman liikaa sille, joten seuraavalla kerralla vähennän sen määrää tai jätän kokonaan pois. Muuten pannacotta oli todella herkullista, ja pidin erityisesti sen paksusta, lohkeavasta rakenteesta.

2 kommenttia:

  1. Tämä menee ehdottomasti testaukseen. Minä taas rakastan kardemummaa, joten ei siis haittaa yhtään. :) Minulla on muuten blogissani sinulle pieni haaste. Käy kurkkaamassa: http://omavalkoinenkoti.blogspot.com/2012/02/olohuoneen-pienet-piristykset-haastetta.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä hyvä ohje, suosittelen testaamaan. :)

      Paljon kiitoksia tunnustuksesta, vastaanpa haasteeseen huomenna. :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)