29.2.2012

Mustikkapiirakka

Neljä vuotta sitten kosin poikaystävääni. Hän on nyt mieheni, eli hamekangas jäi saamatta. :) Ensimmäisen varsinaisen kihlajaistemme vuosipäivän kunniaksi leivoin tänään meidän molempien suurta herkkua, mustikkapiirakkaa.

Minulla on reseptikirja, johon olen kirjoittanut ylös äitini ruokaohjeita ja leivontareseptejä, jotka hän antoi minulle mukaan kun muutin kotoa pois. Tämä marjapiirakkaohje on yksi niistä. Reseptillä voi tehdä piirakkaa myös muista marjoista kuin mustikoista.

200 g voita tai leivontamargariinia
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
2 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja

Täyte
5-8 dl marjoja (2 pss pakastemarjoja)
(sokeria)
2-3 rlk perunajauhoja

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Nypi yhteen voi ja sokeri. Sekoita leivinjauhe, vehnäjauhot ja kaurahiutaleet keskenään. Lisää kananmunat ja jauhoseos voin ja sokerin sekaan. Nypi murotaikinaksi. Voitele piirakkavuoka. Taputtele taikina vuoan pohjalle (käytä tarvittaessa apuna ripaus vehnäjauhoja). Voit säästää osan taikinasta piirakan pinnalle.

Jos käytät pakastemarjoja, sulata ne kohmeisiksi. Sekoita marjojen sekaan perunajauhot ja tarvittaessa sokeria. Levitä marjaseos piirakan päälle. Mikäli säästit osan taikinasta, ripottele se pieninä nokareina piirakan pinnalle. Paista noin 25-30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa joko sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

2 kommenttia:

  1. Voi Ginger, täällähän on vaikka mitä ihanaa! Tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos paljon mukavasta kommentista, ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi! :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)