27.3.2012

Fenkolikuorrutettu uunisiika

Olen suuri kalaruuan ystävä ja pidän lähes kaikesta kalasta.  Vähän liiankin usein tulee kuitenkin syötyä pelkkää lohta sen edullisuuden, hyvän saatavuuden ja ihan vain omiin tapoihin jumittumisen vuoksi. Tänään ostin ja kokkasin kerrankin siikaa, kun se sattui olemaan sopivasti Herkussa tarjouksessa.




2 kpl reilunkokoisia siikafileitä
1 purjo
1 fenkoli
1 lime tai sitruuna (tai lime-/sitruunamehua)
suolaa
valkopippuria
2 rlk voita

Nosta siikafileet pellille leivinpaperin päälle ja mausta ne suolalla, valkopippurilla ja limen tai sitruunan mehulla. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Hienonna purjo ja fenkoli. Sulata voi paistinpannulla ja kuullota purjo- ja fenkolisuikaleita siinä kunnes ne ovat pehmenneet hieman. Mausta suolalla, valkopippurilla ja limen tai sitruunan mehulla.

Lusikoi purjo-fenkoliseos kalafileiden päälle. Kypsenä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Lisukkeeksi uunisiialle sopii hyvin remoulade-kastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)