4.3.2012

Yhtä juhlaa

Miehellä oli tänä viikonloppuna synttärit, ja tämä ja eilinen päivä ovatkin vierähtäneet mukavasti niitä juhlien. Eilen juhlistimme päivää kahden kesken - hyvän ruuan merkeissä tietenkin. Aamulla, tai se taisi olla kyllä jo paremminkin iltapäivää, valmistin päivänsankarille brunssin, johon kuului rahkalettuja ja hedelmäsalaattia. Meillä on Iittalan ihastuttavasta Taika-astiastosta nuo pari kulhoa ja lautasta, jotka katan pöytään aina kun haluan tehdä hetkestä hieman erityisemmän.

Illalla kotikokki pääsikin sitten viettämään vapaailtaa. Menimme vähän hienommin ulos syömään ja herkuttelimme  Istanbulin puuhiiliuunissa kypsytetyllä karitsalla, joka oli liioittelematta aivan suussasulavaa. Myöskin Meze-alkupalat ja jälkkäriksi nautiskelemani halvajäätelö olivat ihan mielettömän hyvää.

Tänään juhlat jatkuivat vielä sukulaisten saapuessa iltapäiväkahville. Tein syntymäpäivien kunniaksi täytekakun, joka sai päälleen rahkakermavaahtoa ja kevättalven auringon innoittama iloisen keltaisia persikkaviipaleita. Vieraiden joukossa oli vanhan rouva, jonka mielestä kunnon emännän kuuluu tarjota aina kahvin kanssa pullaa. Oikaisin vähän ja pullien leipomisen sijaan paistoin muutaman Kotiuunin pakastekorvapuustin, jotka osoittautuivatkin ihan yllättävän hyviksi ja toivat lisäksi kotiin ihanan vastapaistetun pullan kanelisen tuoksun. 

Nyt parin päivän juhlahumun jälkeen paluu arkeen tuntuukin sitten taas ihan tervetulleelta. :)

Viikonlopun leivoonaisten hittiraaka-aine oli selkeästi rahka. Rahkalettujen ohjeen löysin Nelliinan vaatehuoneesta. Itse tein tästä epäkarppiversion sillä erotuksella että korvasin puolet vehnäjauhoista ohrajauhoilla. Rahkakermavaahdon tekoon ohjeistusta löytyy puolestaan Valion sivuilta.

Mukavaa sunnuntai-iltaa! :)

4 kommenttia:

 1. Hyvän kuuloisia juhlaherkkuja! Minäkin käytän Taika-astioita spesiaalifiiliksen saamiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja Taika-astiasto on kyllä niin kaunis, että sillä saa helposti tilanteen kuin tilanteen tuntumaan spesiaalilta. :)

   Poista
 2. Voi mitä ihania herkkuja!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)