24.3.2012

Savulohi-vuohenjuustosalaatti

Tänään teki mieli kokeilla jotain vähän uudenlaista salaattia. Löysin Juicy Bits -blogista idean tehdä savulohi-pinaatti-vuohenjuustosalaattia, johon tulee myös granaattiomenan siemeniä. Salaatista tulikin hyvää, happamat granaattiomenan siemenet tasapainottivat mukavasti lohen ja vuohenjuuston rasvaisuutta ja hunajainen kastike antoi makeaa vastapainoa molemmille.

Varoituksen sananen granaattiomenasta: hedelmä on erittäin sotkevaa. Granaattiomena oli minulle uusi tuttavuus kotikeittiössä ja opin tuon vasta tänään. Nyt meillä onkin sitten yksi punaisen läikikäs puinen leikkuulauta. :)


pinaattia
kylmäsavulohta
vuohenjuustoa
granaattiomenan siemeniä

Kastike:
2-3 rlk balsamicoa
1-2 rlk hunajaa
3 rlk oliiviöljyä
ripaus suolaa ja pippuria

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen. Pese pinaatti. Kaada salaatikastike pinaatin sekaan ja sekoita ne yhteen. Laita pinaatti lautasille. Leikkaa savulohi viipaleiksi ja revi vuohenjuusto pieniksi palasiksi, ja lisää ne salaattiin. Halkaise granaattiomena ja kaavi sen siemeniä lusikalla salaatin päälle. 



3 kommenttia:

  1. Oi joi, minkäs teit taas! Tälläinen herkkusalaatti ja just nyt olis tehnyt tätä mieli. Vaan, eipä ole kaupat enää auki! :( ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää ajoittaa ruokapostaukset siis jatkossa kauppojen aukioloaikoihin. ;)

      Poista
    2. Juurikin näin. Muuten mä joudun pistään sun blogin ilta-ajaksi boikottiin. ;)

      Poista

Kiitos kommentista! :)