14.3.2012

Jauhelihapihvit ja hampurilaiskastike

Aurinkoista keskiviikkoa! Tässäpä yksi tähän mennessä julkaisematta jäänyt ruokaresepti ennen sisustuskuvahaasteeseen tarttumista. Maanantaina meillä oli peruskotiruokaa, jauhelihapihvejä. Söimme niiden kanssa raejuustosalaattia ja sunnuntaisen punajuuripadan rippeitä, olivat yllättävänkin hyvä yhdistelmä. Savulohi ja jauheliha tosin eivät ehkä sopineet oikein samaan ruokalajiin, mutta punajuuripataa ilman lohta voisin tehdä jatkossa ihan tarkoituksellakin jauhelihapihvien kaveriksi.

Eilen puolestaan erehdyin lukemaan Mondo-lehden jutun New Yorkin burgerivillityksestä ja katsomaan siellä olevan linkin takaa löytyviä kuvia kaupungin parhaista uusista burgereista. Lopputulos oli, että lopuista jauhelihapihveistä olikin sitten ihan pakko tehdä hampurilaisia.

Kotitekoisissa burgereissa on se hyvä puoli, että niiden väliin voi laittaa juuri niitä omia lempiherkkujaan. Omassani on yleensä aika perussettiä: paistettua sipulia, suolakurkkuja, tomaattia, cheddar-juustoa ja paljon raikasta salaattia, sekä tietenkin ketsuppia. Joskus innostun paistamaan täytteksi myös pekonia. Suosikkisämpyläni on jokin tuore, päältä rapea ja sisältä ihanan pehmeä täysjyväsämpylä, ja lämmitän sen halkaistuna paistinpannulla. Tykkään burgereista myös karppausversiona eli kokonaan ilman sämpylää.

Tällä kertaa tein myös yksinkertaista, mutta herkullista hampurilaiskastiketta. Burgerista minulla ei valitettavasti ole kuvallista todistusaineistoa, mutta ohje kastikkeelle löytyy alta.

 Jauhelihapihvit (n. 8 kpl)

400 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 dl maustamatonta jogurttia
1/2 dl korppujauhoja
1 kananmuna
silputtua tuoretta persiljaa
paprikajauhetta
suolaa ja pippuria
(öljyä ja voita paistamiseen)

Kuori ja silppua sipuli, kuori ja murskaa valkosipuli. Halutessasi voit paistaa sipuleita paistinpannulla hieman. Sekoita jogurtti ja korppujauhot yhteen. Lisää kananmuna, jauheliha, sipulit ja mausteet. Anna turvota hetki. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista paistinpannulla öljyssä ja/tai voissa. Pihvit voi paistaa myös uunissa 225-asteessa noin 15 minuuttia, jolloin niistä tulee vähärasvaisempia.

Hampurilaiskastike (kahdelle)

2 rlk majoneesia
1 rlk maustamatonta jogurttia
1 tl sitruunamehua
silputtua persiljaa
ripaus mustapippuria myllystä

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja tarjoa burgereiden välissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)