12.3.2012

Punajuuripata

Eilen kokkailin punajuuripataa Pentti-Oskari Kankaan Perjantairesepti-uutiskirjeen ohjeella. Minulla padasta tuli tosin sen verran liemipitoista, että päädyimme syömään sitä keittotyyliin syviltä lautasilta. En tiedä olisiko padasta pitänyt sitten kaataa keittämisen jälkeen vettä vähemmäksi, käyttää jo alunperinkin vähemmän vettä, tai oliko liemen tarkoitus toimia kastikkeena ohjeessa mainituille perunalle tai riisille. Niin tai näin, hyvältä tämä maistui keittonakin. :)

5 punajuurta
1/2 litraa sieniä 
1 sipuli
100 g kylmäsavulohta
1 rlk voita
kasvis- tai kalalientä
2-3 rlk smetanaa
basilikaa
suolaa ja pippuria

Kuori ja kuutioi punajuuret ja sipuli. Puhdista ja paloittele sienet. Suikaloi lohi. Kuullota sipulia voissa kattilassa. Lisää lohi ja sienet, paista parin minuutin ajan. Lisää punajuuret ja kasvis-tai kalalientä (tai liemikuutio ja vettä) niin paljon että ainekset peittyvät. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä miedolla lämmöllä kunnes punajuuret ovat kypsiä. (Minulla punajuurten kypsymisessä kesti aika kauan, noin tunnin ajan). Lisää lopuksi basilikaa ja 2-3 rlk smetanaa. Tarjoa perunan, riisin tai salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)