12.3.2012

Suklaamousse

Eilisen ruuan jälkkäriksi tein suklaamoussea. Ohjeesta tulee neljä isompaa tai kuusi pienempää annosta. Meillä kaksi niistä odottaa vielä jääkaapissa syöjäänsä, eli luvassa on mukava maanantai-illan hemmotteluhetki. :)



100 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
(1 rlk konjakkia)
1 dl sokeria

Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa, esimerkiksi syvällä lautasella hiljalleen kiehuvan kattilan päällä. Anna sulaneen suklaan jäähtyä hieman, kuitenkin niin että se pysyy pehmeänä. Sekoita suklaaseen keltuaiset, vaniljasokeri ja halutessasi konjakki. 

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vaahtoon pikkuhiljaa ja vatkaa kunnes vaahdosta tulee kovaa. Yhdistä valkuaisvaahto ja suklaaseos varovasti sekoittaen. Jaa pieniin annoskuppeihin, esimerkiksi annosvuokiin, jälkiruokakulhoihin tai laseihin, peitä kelmulla tai foliolla ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi, mielellään yön yli.

2 kommenttia:

  1. Oi että, vaikuttaa tosi hyvältä! :) Pitää kokeilla viikonloppuna kun on herkuttelulupa.

    ♥ Donna / http://andrevei.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Joo, tämä oli kyllä herkkua, kannattaa kokeilla. :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)