18.3.2012

Pasta al Salmone Affumicato eli savulohipasta

Eilen meillä oli pastapäivä. Mies kotiutui salibandyturnauksesta nälkäisenä, ja jotain hyvää ja täyttävää piti saada nopeasti ennen illan rientoja. Meillä löytyi jääkaapista aiemmin viikolla ostettua kylmäsavulohta, josta päätin pyöräyttää pastan jollain vähän uudella ohjeella. 

Olin laiska ja valitsin ensimmäisen googlettamalla löytämäni reseptin, joka osoittautuikin todella nopeaksi ja helpoksi, mutta aivan ihanaksi ohjeeksi. Muutama pisara vodkaa toi yllättävästi lisämakua peruskermakastikkeeseen. Muunsin ohjeen mitat metrijärjestelmään vähän pyöristellen määriä, ja persiljan suurena ystävänä laitoin sitä vähän enemmän kuin alkuperäisessä reseptissä.  Ohje on kahdelle.

150 g kylmäsavulohta
1/2 salottisipuli
2 rlk voita
muutama tippa vodkaa, brandya tai viskiä
1 dl kuohukermaa
suolaa ja pippuria
1/2 dl persiljasilppua

haluamaasi pastaa pakkauksen ohjeen mukaan kahdelle

Kuori ja silppua sipuli. Leikaa savulohi suikaleiksi. Silppua persilja.

Laita pasta kiehumaan. (Minulla oli 8 min keittoajan pastaa ja se valmistui samassa ajassa kastikkeen kanssa). Sulata voi kattilassa tai paistokasarissa ja kuullota salottisipuli siinä. Lisää savulohi, ja paista kunnes lohen väri on vaalennut. 

Ripottele päälle muutama pisara vodkaa, keitä sekoittaen kunnes se on haihtunut. Lisää kerma, ja kuumenna kastike. Mausta suolalla ja pipurilla. Lisää persilja viimeisenä, juuri ennen kastikkeen tarjoilua. Tarjoa pastan kanssa. 

Aurinkoista sunnuntaita! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)