15.3.2012

Porkkana-cashewpihvit

Alkuviikon tuttujen ja turvallisten jauhelihapihvien jälkeen kokeilin tänään vuorostaan uutta ja jännittävää kasvispihviohjetta. Porkkana-cashewpihvien resepti on peräisin viimevuotisesta Glorian ruoka ja viini -lehdestä, ja minulla on jo pitkään kiinnostanut kokeilla sitä. Pihveistä tulikin aivan todella hyviä, porkkana, cashewpähkinät ja intialaishenkiset mausteet sopivat loistavasti yhteen. Näitä tehdään meillä toistekin! :)

Huomasin kuvaa tänne blogiin lisätessäni muuten hauskan yksityiskohdan: veitsen pinnasta heijastuu näköjään keittiön ikkunalaudalla oleva narsissi. :)





Porkkana-cashewpihvit (n. 12 kpl)
500 g porkkanoita
1 dl cashewpähkinöitä
2 rlk ananas- tai appelsiinimehua
2 kananmunaa
2 dl hienonnettuja yrttejä (esim. korianteri, persilja tai minttu)
2 tl hunajaa
1 tl suolaa
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
2-4 rlk vehnäjauhoja tai korppujauhoja
öljyä ja voita paistamiseen

Mittaa cashewpähkinät ja mehu kulhoon ja anna liota 5 minuuttia. Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi raasteeksi. 

Lisää cashewpähkinät liemineen, porkkanaraaste, kananmunat, oliiviöljy, yrtit, hunaja, suola, mausteet ja jauhot monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi taikinaksi. (Minulla ei ole monitoimikonetta, joten surautin ainekset tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella, onnistuu näköjään niinkin.)

Porkkanoiden mehukkuudesta riippuu kuinka paksua taikinasta tulee. Jos taikina tuntuu liian juoksevalta, lisää vähän jauhoja joukkoon. Minulla on yleensä aina ongelmia kasvispihvien koossa pysymisen kanssa, niinpä kokeilin tässäkin ohjeessa korvata vehnäjauhot korppujauhoilla, joita laitoin taikinaan 4 rlk ja annoin taikinan turvota hieman. Pihvit pysyivätkin yllättävän hyvin koossa, selvittiin vain pienillä hajoamisilla. :)

Kuumenna pieni nokare voita ja tilkka öljyä lettupannun koloissa. Lisää noin 3 rlk taikinaa koloihin ja tasoita pinta. Paista noin 3 minuuttia molemmin puolin. 

Monitoimikoneen lisäksi keittiömme varustuksesta puuttuu lettupannu, joten paistoin nämä ihan tavallisella paistinpannulla. Lettupannulla tulisi kauniita tasaisen pyöreitä pihvejä, nuo paistinpannulla paistetut ovat tuollaisia vähän epämääräisen röpyläreunaisia, mutta muuten kyllä onnistuivat hyvin.

Lehdessä pihvien lisukkeeksi ohjeistettiin tekemään kookos-kurkumarisottoa. Minä tarjosin näiden kanssa tällä kertaa kuitenkin ihan vain salaattia, ja samaa kastiketta kuin burgereille, mutta sitruunaisempana versiona.

2 kommenttia:

  1. Nämä lähtee kyllä ehdottomasti testaukseen meidänkin keittiössä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat kyllä tosi hyviä, voin todellakin suositella tätä reseptiä! :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)