12.3.2012

Tervetuloa, kevät

Kevään kunniaksi kuvailin kaikkea kaunista ja vihreää. Vaikka lumen sulamista ja ensimmäisiä leskenlehtiä saakin vielä odotella, onneksi sisällä kotona voi nauttia keväisistä kasveista.

Rappukäytävän ikkunalle on joku naapuri tuonut ruukkukukkia, ne ovat ilahduttaneet siinä läpi talven. Ruokakaupassa ostoskassiini löysi tiensä elintarvikkeiden lisäksi myös kaksi kimppua tulppaaneja. Lähi-K-marketissa on pienuudestaan huolimatta ilahduttavasti lähes aina kukkia myynnissä. Samaisella kauppareissulla ostin myös pussillisen ohransiemeniä, jotka nyt odottavat pääsyä multaan. 

Basilikaruukussa, samoin kuin muissa yrttiruukuissa, on tällä hetkellä kaupan vihannesosastolta ostettu ruukkuyrtti. Kun ne on syöty, aion istuttaa näihin purkkeihin yrttien siemeniä. Tuollaisen ruukkuyrtinkin voisi toki istuttaa, mutta joka kevät sisälläni heräävä pieni puutarhuri haluaa välttämättä seurata itse kylvettyjen yrttien kasvua. 'Oman ikkunalaudan' yrttien lisääminen ruokiin on palkitsevaa ja tuntuu että ne maistuvatkin paremmalta. Vielä kun olisin niin viherpeukalo, että saisin yrttini pidettyä hengissä... :)

Aurinkoista maanantaita!

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja tosi kivat noi kasvit rappukäytävässä, olispa mullakin tuollaisia naapureita.

  Mä tykkään myös keväisin istuttaa omat yrtit alusta mutta mun pitää odottaa että ne viihtyy partsilla kun täällä sisällä en oikeen saa niitä viihtymään kunnolla. Partsilla niistä taas kasvaa sellaisia jättiyrttejä ettei mitään rajaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, partsilla yrtit kasvavatkin varmasti kyllä huipusti. :) Meidän parveke on vain tuollainen avomallinen ja kaikkien tuulten armoilla, joten yrttejä ei voi laittaa sinne vielä piiitkään aikaan, joten pitää tyytyä kasvattamaan niitä ikkunalaudalla...

   Poista
 2. Mun on pitänyt monena keväänä istuttaa omat yrtit, mutta se homma on toistaiseksi aina jäänyt.

  Tosi kiva idea tuo ruukku, jonka kyljessä lukee "basilika". :)

  Ja pakko vielä mainita, että bongasin sun blogin just ja jäin katselemaan ja rullailemaan sivuja taaksepäin. Sulla on tosi pirteä, selkeä ja inspiraatiota herättelevä blogi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta kommentista! :) Kiva kuulla että tykkäsit blogistani, tervetuloa lukijaksi! :)

   Juu, mullakin on monena vuonna ollut tarkoitus istuttaa omia yrttejä mutta se on jäänyt, nyt sain aikaiseksi ostaa jo siemenet... :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)