8.3.2012

Palsternakkamuusi

Eilen minun potiessani kuumetta sohvan pohjalla mies kävi meillä kauppareissun, ja toi valmistiskistä kaalikääryleitä ja sienikääryleitä. Jaksoin kokkailla sen verran, että tein niille kaveriksi palsternakkamuusia. Ohje sille löytyi Glorian ruoka ja viini -lehdestä. Lehdessä muusia tarjottiin lihapullien ja kaalipaistoksen kanssa, joten arvelin että se voisi sopia hyvin myös kaalikääryleille. Ja sopihan se. :) Pakasteesta löytyi lisukkeeksi vielä puolukkahilloa, ja tein simppelin salaatin ihan vain kurkusta ja tomaatista. Lopputuloksena oli kotoisan maistuva ateria. 

Tein muusista aavistuksen palsternakkaisempaa kuin alkuperäisessä ohjeessa. Tästä määrästä riittää jälleen kerran kahdelle.

Kuvan oikeassa ylänurkassa pilkistää muuten pinkki Pirkka Ivana Helsinki -lautasliina. Pirteät värit hiipivät näköjään vaivihkaa kotiimme pieni pala kerrallaan. :)

200 g palsternakkaa
100 g jauhoista perunaa
1 iso valkosipulinkynsi
3 dl maitoa
20 g voita
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria myllystä

Kuori ja paloittele palsternakka, perunat ja valkosipulinkynsi. Laita ne kattilaan, ja lisää maito ja voi. Anna kiehua hiljalleen noin 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Ota noin 1 dl maitoliemestä kuppiin sivuun. Mausta kasvikset ja loput liemi suolalla ja pippurilla, ja soseuta ne sileäksi parilla pyöräytyksellä tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Ohenna halutessasi maitoliemellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)